Groei economie Eindhoven

Economie Eindhoven groeit het hardst in Nederland

Volgens het CBS groeien Eindhoven en Almere het hardst in Nederland. Nog harder dan de 4 grootste steden van Nederland. Almere groeit voornamelijk door de bevolkingsgroei en omdat het een logistieke hotspot van Nederland aan het worden is. Maar waarom groeit Eindhoven nu zo hard?

Waar zit de groei dan?

Vooral de sector nijverheid en energie, waaronder de industrie, groeide relatief hard: de toegevoegde waarde nam toe met 8,2 procent. Gemiddeld voor heel Nederland groeide deze sector met 2,7 procent. Eindhoven heeft in zijn economie relatief veel hightech industrie. De toegevoegde waarde van de sector nijverheid en energie steeg toen met 7,0 procent in de gemeente Eindhoven tegen gemiddeld 0,4 procent voor heel Nederland.

De sector commerciële dienstverlening draagt relatief het meeste bij aan de bruto toegevoegde waarde van zowel Nederland als Eindhoven. De sterk groeiende nijverheid en energiesector maakt in Eindhoven een relatief groter deel uit van de economie dan gemiddeld in Nederland. De niet-commerciële dienstverlening (zoals zorg, overheid en onderwijs) maakt juist relatief een kleiner deel uit.

Overzicht kantoren

Neem contact met ons op voor een bezichtiging

Kantoor Ukkelstraat 2B (1e)

Kantoorruimte Eindhoven te huur

Circa 630 m2 kantoorruimte op de eerste verdieping. 
 Bekijk de kantoorruimte 

Plan een Bezichtiging

Kantoor Ukkelstraat 2E (1e)

kantoorruimte Woensel

Circa 1.125 m2 kantoorruimte op de eerste verdieping. Eventueel op te splitsen in kleinere units
  Bekijk de kantoorruimte  

Plan een Bezichtiging